dp_postcards

send me a postcard

Send me a postcard, installatie CBK Amsterdam 2013

De kracht en de invloed van de ansichtkaart liggen in de gemakkelijke verkrijgbaarheid, de betrekkelijk geringe kosten, de grote verscheidenheid aan beeldinhouden en composities, en in de mogelijkheid korte mededelingen te doen. Ansichtkaarten zijn soms een hulpmiddel voor het bepalen van wat gezien moet worden: “Ansichtkaarten zijn moderne sprookjes. Zij vertellen beeldverhalen, daarin zijn zij tijdloos.”

Ik gebruik ansichtkaartendisplays om mijn werk te presenteren telkens op een andere manier. Een selectie foto’s en ander beeldend werk uit mijn collectie geef ik uit als postkaarten onder de titel dp_postcards.

"In de presentatie “Send me a postcard” toont zij haar voorliefde voor tastbare plaatjes en kaarten en wil zij de traditie van het maken en versturen van postkaarten levend houden. De kunstenaar is tijdens openingstijden aanwezig en bezoekers kunnen terplekke postkaarten versturen met een persoonlijke boodschap, een teken, een herinnering, een groet of wens."

Workshop
Inloop workshop ‘Mooie Woorden'¬† ansichtkaarten maken
op donderdag 26 september 15.30 - 19:30 uur.

Dominique Panhuysen speelt met woorden, geeft ze een nieuwe betekenis en toont dit op een beeldende manier. In deze workshop kun je onder begeleiding van DP ansichtkaarten maken: woorden en zinnen uitknippen / fotograferen 
en printen als ansichtkaart. 
 
 
 
Dominique Panhuysen. © 2024