15 juli 2019

Art 'n Society // Zomersalon

Tentoonstellingen - 16 juli t/m 3 september
Art ‘n Society - Zomersalon 2019
Opening: maandag 15 juli om 17.30 uur

Een titel met een getrapte betekenis van Kunst in de Sociëteit, via Kunst in de maatschappij tot Arti in de Samenleving. Van introvert, kunst in de comfort zone van Arti, tot de vraag naar de positie die de vereniging in het culturele klimaat van Am-sterdam inneemt. Een spannende mogelijkheid om op het thema in- en/of uit te zoomen. In welk kader past de kunstenaar? De kunstenaarsleden van Arti geven een rijk geschakeerd beeldend antwoord.

In de tweede ZomerSalon laten kunstenaars en initiatiefnemers Friso Witteveen en Harald Schole dat graag zien.  Het meeste werk is prettig geprijsd en na aankoop direct mee te nemen.

Een bijzonderheid is dat één of twee kunstenaarsleden van Arti als gastvrouw/heer bij de tentoonstelling aanwezig zijn.

Credits: Friso Witteveen / Harald Schole

https://www.arti.nl/tentoonstelling/art-n-society/

 1 maart 2019

Please paint my picture

Etalages Kunsttraject
Bentinckstaat 23/25 Amsterdam
Maart t/m december 2019 

Met Please paint my picture nodigt Dominique Panhuysen bevriend schilder Annemarie Vink uit om foto’s van bloemenvazen en stillevens die zij de afgelopen jaren maakte, (na) te schilderen of te tekenen.

“Onze manier van kijken toont een zekere verwantschap.Wij laten ons allebei inspireren door het alledaagse, de schoon-heid van op het eerste gezicht weinig betekenisvolle momenten en zijn gefascineerd door de rijke vormentaal van de bloemen en stillevens in de vanitas symboliek; de tijdelijke schoonheid die zich gedurende een korte periode openbaart. Het stilzetten van de tijd door bloemen te schilderen en te fotograferen, is iets dat ons verbindt.”

Gedurende het hele jaar exposeren de kunstenaars ieder maand een keuze uit verschillende bloemstillevenfoto’s samen met de geschilderde interpretaties in de etalages.

http://www.annemarievink.nl 
http://www.kunsttrajectamsterdam.nl

 
 
 
 
 
© Dominique Panhuysen. All material on this website is copyright protected.